Algemene Beschouwing 2011

abmaandag 07 november 2011 18:00

Hierbij de bijdrage van de ChristenUnie-fractie tijdens de Algemene Beschouwingen 2011.

Voorzitter,

 

Onze fractie heeft grote zorgen over onze reserves.

Wij bepleiten niet op de vervoersmogelijkheden WMO te bezuinigen.

Wij complimenteren u met een verbetering van de berekening van het weerstandsvermogen.

Wij hebben enkele vragen gesteld over het grondbeleid.

Wij hebben u onze visie gegeven over de regiovisie.

Wij willen graag dat u de bezuinigingen bij de Hullen nauwlettend in de gaten houdt.

Wij hebben wat vraagtekens gezet bij de verlaging van de BOR.

Gezien de precaire financiële situatie van de gemeente steunen wij uw heroverwegingen. 

En tenslotte kunnen wij, met enige moeite, akkoord gaan met uw belastingvoorstellen. U kunt het allemaal lezen in onze Algemene Beschouwingen.

 

Voorzitter, wij hebben met belangstelling kennis genomen van de bijdragen van de andere fracties en willen daar op enkele punten graag op reageren.

 

Richting  VVD de volgende vragen en opmerkingen:

 

Stemt u in met het regeringsbeleid om bezuinigingen voor een groot deel neer te leggen bij de gemeenten?

 

De VVD neemt het op voor de minder bedeelden en roept het college op om enige compassie met hen te hebben. Het lijkt dat de VVD Noordenveld socialer aan het worden is. Prachtig.  Nu moet u nog proberen de heer Rutte en kompanen van deze compassie te overtuigen. Wellicht is er dan nog hoop voor de minder bedeelden in ons land.

 

De VVD lijkt enige anarchistische trekjes te vertonen omdat men af wil van de handhavingkosten permanente bewoning in de Oosterduinen d.m.v. dubbelbestemming. Blijkbaar wil de VVD het handelen in strijd met de wet legaliseren en bovendien indirect aan inkomenspolitiek doen. Kunnen wij nog meer voorstellen om onwettige zaken te accepteren verwachten van de VVD?

 

De VVD spreekt van het schenden van afspraken inzake nieuw beleid voor oud beleid. Waar haalt de VVD deze onzin vandaan? Wij raden u aan de pagina’s 131 en 132 te lezen. Overigens geldt deze aanbeveling ook voor LGN.

 

PvdA.

 

Voor wat betreft de mogelijke bezuiniging op de brandweer zou uw partij wel eens de doorslag kunnen geven. Inmiddels hebben we begrepen dat uw partij verdeeld is. U wilt eventuele extra kosten als mogelijke uitkomst van de brandweerdiscussie (waar u waarschijnlijk mee verantwoordelijk voor bent)  niet dekken uit gesubsidieerde instellingen e.d. Het College moet middelen uit andere bronnen vinden. Hebt u zelf geen ideeën? Het is toch gebruikelijk dat, wanneer men iets niet wil men gelijktijdig aangeeft waaruit het dan betaald moet worden?

 

Zwembad moet openblijven. Geen privatisering.  Wat voor alternatieven heeft de PvdA voor de aankomende bezuinigingen?

 

Niet bezuinigen op cultuur. Welke alternatieven hebt u?

 

Minimabeleid. U vraagt om de visie van de andere fracties. De ChristenUnie wil binnen de wettelijke kaders het maximaal haalbare voor deze groep.

 

 

Gemeentebelangen.

 

U heeft blijkbaar de onweersbuien zien naderen maar heeft desondanks niets gedaan. Hebt u daarmee uw taak niet verzaakt?

 

GB geeft aan dat er keuzes gemaakt moeten worden op basis van de criteria: noodzakelijk, nuttig en aangenaam. Verder constateert u dat wij toch wel een erg hoog voorzieningenniveau hebben. Maar waarom maakt u op basis van deze criteria dan geen keuzes, zoals bij het zwembad en de brandweer?

Noemen we dit niet “ hard blazen en gelijktijdig het meel in de mond houden?

 

Lijst Groen Noordenveld.

 

De partij die juridisch goed is onderlegd en regelmatig juridische punten en komma’s plaatst. Hoe kan het dat LGN bij de recreatiewoningen ineens de geldende wetgeving buiten spel wil zetten?

 

 

Kan LGN hard maken dat er te harde bezuinigingen op de sociaal maatschappelijke voorzieningen plaatsvinden waardoor er een schreeuwende behoefte is aan een andere aanpak?

« Terug

Reacties op 'Algemene Beschouwing 2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.