Transferium

zaterdag 29 september 2001

  • De ChristenUnie is zich ervan bewust dat de ondertekening van de regiovisie tot wederzijdse verplichtingen leidt; de verhouding baten – lasten behoeft wat ons betreft ook niet op de weegschaal mits het in alle redelijkheid gebeurt.

  • Daarom zouden wij kunnen en willen instemmen met een transferium mits ook hier de belangen voldoende worden afgewogen. Dat wij weinig vertrouwen hebben in het effect van een transferium mag duidelijk zijn gezien onze opmerkingen in de commissie.

  • Wij stemmen niet in met een transferium aan de zuidzijde. De argumenten overtuigen ons niet. Ook Natuurmonumenten geeft duidelijk aan, evenals andere organisaties, niet gelukkig te zijn met een transferium aan de zuidzijde. Zoals reeds is opgemerkt in de commissie heeft naar onze mening Groningen zijn macht misbruikt door volop te gaan bouwen in Hoogkerk zodat er nu onvoldoende ruimte lijkt te zijn, en dat terwijl men al jaren van de toenemende verkeersproblemen op de hoogte was. Wij wensen niet op een dergelijke manier door een genabuurde gemeente voor het blok te worden gezet.

  • De uitleg die de wethouder aan de motie van ca. 1 jaar geleden geeft verbaast ons niets gezien zijn uitlatingen destijds. Het betekent wellicht formeel dat de wethouder het gelijk aan zijn kant heeft, naar de letter geredeneerd, hij heeft echter door er op deze wijze mee om te gaan niet gehandeld in de geest van de motie en dat vinden wij kwalijk. Naar onze mening ga je zo niet met elkaar om.

  • Wij hebben vaak onze waardering uitgesproken voor wethouder Bakker in zijn functioneren als wethouder. Op dit punt stelt hij ons echter zwaar teleur. Wij krijgen overigens ook sterk de indruk dat onze wethouder geen sterke speler is op het veld van Regiovisie Groningen – Assen 2030. Wij zijn geschrokken van de negatieve indruk die de heer Bennema blijkbaar over onze gemeente heeft of had. En ook nu weer wordt de zwakheid van Noordenveld zichtbaar.

  • Wij vinden het overigens merkwaardig dat wij tijdens de commissievergadering al instemmende geluiden van de collegepartijen hoorden voor de zuidlocatie terwijl men nog tal van onbeantwoorde vragen had. Het kan verkeren.

  • Wij begrijpen dat de meerderheid in de raad buigt voor de wensen van de grote stad. De volgende buiging die de meerderheid ongetwijfeld zal maken is het geven van een financiële bijdrage aan de realisatie van een transferium op een plek die we eigenlijk geen van allen willen. Wij zijn benieuwd hoe sterk de rug van het college dan zal blijken te zijn.

« Terug

Reacties op 'Transferium'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.