Mondelinge vragen m.b.t. gasboringen

vrijdag 12 juni 2015

Vanmorgen, 12 juni 2015, verscheen in het Dagblad van het Noorden het bericht dat de NAM van plan is om naar gas te gaan boren onder de Asser woonwijk Marsdijk en het dorp Loon.

In de Commissievergadering Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie zal de fractie van de ChristenUnie het college vragen of het College op de hoogte was van de plannen van de NAM om naar gas te gaan boren onder de Asser woonwijk Marsdijk en het dorp Loon.

De ChristenUnie wil graag weten of het provinciebestuur op de hoogte was van de plannen van de NAM en wat de veiligheidsrisico’s zijn voor de inwoners van de provincie.
Ook wil de ChristenUnie graag weten of bekend is of de NAM nog meer plannen heeft voor boringen in Drenthe en of er een vergunning is verleend voor de boring en de winning die daar mogelijk op volgt.

Statenlid Bernadette van den Berg: “Als het gaat om gaswinning zit mijn fractie er bovenop: het moet niet zo zijn dat nu de kraan in Groningen dichter wordt gedraaid, de gaskraan in Drenthe verder wordt opengedraaid.”

Labels
Drenthe
Persbericht

« Terug

Archief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden