Remmie Winters bezoekt nieuwbouw Meppelerdiepschutsluis

CU - Waterschaps- en Statenkandidaten op bezoek Meppelerdiepsluiszaterdag 14 maart 2015

ChristenUnie: Boeiend project van regionaal economisch belang
 
Een grote ChristenUnie delegatie heeft vrijdagmiddag een zeer geslaagd bezoek gebracht aan de nieuwbouw van de Meppelerdiepbrug- en Schutsluis. Na een hartelijke ontvangst met koffie en thee gaven Fred Tank (Rijkswaterstaat) en Saskia Engelen (Strukton Reef) een toelichting op het project. Bij de uitvoering moest men rekening houden met allerlei belangen op een kleine schaal, wat het project extra complex maakte. Ook was er veel overleg met de
Waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden, omdat de sluis tot de primaire waterkering behoort. 
ChristenUnie Europarlementariër Peter van Dalen vertelde, dat hij in de jaren negentig aan het begin van het project heeft gestaan. Hij was toen nog werkzaam bij Rijkswaterstaat en werd gevraagd een plan voor Zwartsluis voor te bereiden. 
De nieuwbouw is volgens de ChristenUnie van grote regionale economische betekenis. Bereikbaarheid en mobiliteit over de weg en van het water zijn van enorm belang voor Overijssel en Drenthe. 
De delegatie kreeg een uitgebreide rondleiding langs de bouwplaats.De ChristenUnie lijsttrekkers van het Waterschap Groot Salland (Herman Odink) en Reest en Wieden (Remmie Winters) bedankten Rijkswaterstaat en Strukton Reef
voor hun medewerking aan deze geslaagde middag. 

Het bezoek werd afgerond met het overhandigen van enkele dozen met gevulde koeken voor de ongeveer vijfendertig werknemers onder het motto 'Uw stem op 18 maart op de ChristenUnie voor Provincie en Waterschap 'gaat er in als koek'.
 
Labels
Drenthe
Waterschap

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden