Werkbezoek Gert-Jan Segers aan Veenhuizen: 'Gevangenisplan Teeven is slecht plan'

gertjansegersdinsdag 07 mei 2013 21:12

De ChristenUnie is tegen de plannen van staatssecretaris Teeven om fiks te bezuinigen op het gevangeniswezen. Tweede Kamerlid Gert Jan Segers van de ChristenUnie bracht dinsdag 7 mei een bezoek aan de PI Veenhuizen. Samen met de Drenthse Statenfractie van de ChristenUnie en de ChristenUnie gemeenteraadsfractie van Noordenveld. Ook de Statenfractie van de ChristenUnie Drenthe is tegen de plannen van de staatssecretaris, ook omdat het grote gevolgen voor de werkgelegenheid in de regio heeft. Segers: “Het valt sterk te betwijfelen of de bezuinigingen realistisch zijn.”

Segers vindt dat het plan van de staatssecretaris visie en draagvlak ontbeert. “Maar wat ik het ergste vindt, is dat het hart van het werk in de gevangenissen weggesneden wordt. Gedetineerden zitten straks 20 uur opgesloten in een meerpersoonscel. Tijdens mijn bezoek in Veenhuizen werd nog eens duidelijk gemaakt hoe het personeel nu juist ook de gedetineerde in het oog heeft. Dat heeft effect, ik ben er trots op dat het Nederlandse gevangeniswezen zo werkt. De plannen van Teeven miskennen dat.”

Motie
De ChristenUnie diende eerder een motie in om het gevangeniswezen de gelegenheid te geven alternatieven uit te werken. Segers: “Die alternatieven zijn er en hebben veel minder gevolgen voor de regio's waar het qua werkgelegenheid al erg spannend is, zoals het Noorden. Ik maak me daar sterk voor, maar vind voorlopig geen weerklank bij VVD en PvdA.”

Lobby
De ChristenUnie Noordenveld maakte zich eerder al hard voor het gevangeniswezen in Noordenveld. De ChristenUnie Noordenveld stelt dat het gevangeniswezen allereerst goed moet zijn voor de mensen die daar in zitten en werken en dat dit wezen past bij de lange gevangenistraditie in Veenhuizen. 

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek Gert-Jan Segers aan Veenhuizen: 'Gevangenisplan Teeven is slecht plan''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.