ChristenUnie Noordenveld presenteert verkiezingsprogramma

programmazaterdag 09 januari 2010 16:20

De ledenvergadering van de ChristenUnie Noordenveld heeft het verkiezingsprogramma ‘Dienstbaar en Duurzaam’ vastgesteld. De partij wil hiermee, met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht een heldere koers varen. Centrale thema´s in het programma zijn: Communicatie en participatie, Zorg voor goede voorzieningen en Duurzame ontwikkeling.

Noordenveld Duurzamer en Dienstbaarder 

“Over de afgelopen jaren zijn wij een stabiele en betrokken partij gebleken” stelt lijstaanvoerder Klaas Haan. “Deze lijn willen we graag voorzetten en versterken”. Een overheid hoort dicht bij de burger te staan om goed te kunnen aanvoelen wat er allemaal speelt. De partij zet daarom buurten en wijken centraal. Haan: “Een dienstbare overheid wil met haar inwoners actief communiceren om er zelf beter van te worden. Wij stellen dat burgers niet alleen consumenten, maar juist producenten van een bloeiende gemeente zijn”.

Verder wil de partij zich inzetten voor duurzaamheid en milieubescherming door de natuur te bewaren en de ruimte te geven, energiebesparing te bevorderen en particulieren en bedrijven actief te informeren over de voordelen van ´klimaatneutraler´ wonen en ondernemen. “Als we iets leren van de laatste tijd, dan is het wel dat we samen werk van duurzaamheid moeten maken” legt Klaas Haan uit. “Het beleid moet niet blijven hangen in mooie doelstellingen, maar dient te worden omgezet in concrete locale duurzame activiteiten die in samenwerking met bewoners, bedrijven en instellingen op korte termijn worden gerealiseerd”.

De ChristenUnie wil ook in de nieuwe raadsperiode een stabiele en betrouwbare partij zijn. Juist in tijden van crisis en bezuinigingen wil de partij met haar Christelijk-sociale profiel de handen uit de mouwen steken en zich inzetten voor de mensen die wonen, werken en recreëren in onze mooie gemeente. Haan: “We willen ervoor zorgen dat de voorzieningen in onze dorpen op niveau blijven, juist ook in een tijd waar minder geld te besteden valt. Dat doen we vanuit een persoonlijke betrokkenheid bij onze samenleving en vanuit onze Christelijke overtuiging”.

 

   Het verkiezingsprogramma 2010-2014: Dienstbaar en Duurzaam van de ChristenUnie t e Noordenveld staat online.  U kunt het programma kunt u hier downloaden (2.4 Mb):
 UnievergaderingDLFZLAPP27092006[PDF] | Verkiezingsprogramma 2010-2014 Dienstbaar en Duurzaam ChristenUnie Noordenveld |

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u ook contact opnemen met:

K. (Klaas) Haan, Tel. 0594-513471 of 06 12525080, e-mail: haan3856@planet.nl

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Noordenveld presenteert verkiezingsprogramma'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.