Lezing 'waardig ouder worden' voor PCOB Een-Norg-Veenhuizen

pcobsite01.jpgdonderdag 08 november 2018

Op 7 november j.l. heeft de fractie van ChristenUnie Noordenveld een lezing verzorgt voor de leden van de PCOB  Een-Norg-Veenhuizen met als thema ‘Waardig ouder worden’.

Joke Korsaan, fractiespecialist heeft de aanwezige PCOB leden in haar lezing meegenomen naar de vorige eeuw en laten zien dat de zorg voor ouderen een eigen verantwoordelijkheid was die met hulp van de naasten moest worden opgelost.
Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde de verzorgingsstaat zich en nu zien we beweging die gericht is op zo lang mogelijk thuis wonen en nemen mantelzorger en vrijwilligers een steeds belangrijker plek in.
Aansluitend gaf wethouder Jeroen Westendorp (CDA-ChristenUnie) zijn visie op dit onderwerp, de rol van noaberschap, vrijwilligers en mantelzorg.
Ondertussen werden er veel vragen gesteld over tal van onderwerpen waarin de PCOB leden ook graag van wilden weten hoe en waarom ze zo geregeld zijn in de gemeente Noordenveld. Plastic scheiden, papier inzamelen, onderbetaalde werknemers in de zorg en palliatieve zorg is een greep uit de vragen die leven bij de PCOB-leden.
De fractie van de ChristenUnie en PCOB-leden kunnen terugkijken op een informatieve en inhoudelijke middag.

« Terug

Reacties op 'Lezing 'waardig ouder worden' voor PCOB Een-Norg-Veenhuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari