Rechtvaardige schade afhandeling door gaswinning

motie gasschadedonderdag 08 februari 2018

Inmiddels is er een schadeprotocol voor de schadeafhandeling in Groningen en zal de gaskraan verder dichtgaan in Groningen. Eindelijk een onafhankelijke schadeafwikkeling voor Groningen en ook Langelo valt onder dat protocol. Toch zijn we er daarmee nog niet, zeker niet voor de situatie in Drenthe is onze indruk.
De ChristenUnie, en alle fracties in Provinciale Staten in Drenthe willen dat er ook een snelle oplossing komt voor de schade door gaswinningsactiviteiten in Drenthe (en de rest van Nederland). Hierbij denken we bijvoorbeeld aan inwoners van Steenbergen en omgeving die door de gasopslag Langelo schade aan hun huizen hebben. Dat speelt als sinds de winter van 2014/2015, en nog is dit niet opgelost, maar we denken ook aan de mensen in bijvoorbeeld Zuidlaren en Emmen.
Het verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen mag niet gaan leiden tot extra gaswinning in Drenthe, in de zogeheten kleine velden. Daarom heeft de ChristenUnie een motie ingediend, welke medeondertekend is door alle partijen. 
Op deze manier hoopt de ChristenUnie bij te kunnen dragen aan een zo rechtvaardig mogelijke wijze van schadeafhandeling door gaswinning. Daarnaast zullen we actief blijven in het bevorderen van het gebruik van alternatieven voor het gebruik van gas.

« Terug

Reacties op 'Rechtvaardige schade afhandeling door gaswinning'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari