ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers op bezoek in Drenthe

GJ Seghers 77woensdag 25 mei 2016

Op vrijdag 20 mei heeft Gert Jan Segers de provincie Drenthe bezocht om kennis te maken met onze mooie provincie en de onderwerpen die hier leven. Gert-Jan heeft ook uitgebreid kennis gemaakt met de Drentse ChristenUnie leden, haar raadsleden en bestuurders. De Statenfractie was mee, om onze prachtige provincie te laten zien.

Zorgboerderij Meppel
In de middag heeft Gert Jan een bezoek gebracht aan een zorgboerderij in Meppel. Daar werd aandacht gegeven aan praktische zaken die het werken erg lastig maken en in de Haagse regelgeving niet adequaat zijn geregeld.

Veenhuizen
Gert-Jan heeft de gevangenis in Veenhuizen bezocht.  De dreigende sluiting was ook een van de gespreksonderwerpen. Gert-Jan heeft herhaaldelijk gepleit voor het openhouden van de gevangenissen in Veenhuizen. Een meerderheid in de Tweede Kamer besloot onlangs dat de gevangenissen in Veenhuizen deze kabinetsperiode open blijven, maar wat er daarna mee gebeurt, is nog onzeker. De ChristenUnie heeft in gesprekken met de ondernemingsraad, de directie van de gevangenissen en de burgemeester aangegeven nadrukkelijk oog te hebben voor de specifieke waarde van de gevangenissen in Veenhuizen (ook voor het (Wereld) erfgoed Veenhuizen) en het grote belang voor de werkgelegenheid in deze regio.

Vluchtelingenopvang
In een complex dat voorheen een gevangenis was worden nu in Veenhuizen vluchtelingen opgevangen die in het kader van gezinshereniging naar Nederland komen. Gert Jan heeft hier gesproken met vrijwilligers die de kleding inzamelen en verstrekken aan de vluchtelingen. Dit gebeurt geheel door particulier initiatief en met name door vrijwilligers uit de kerken. Ook is gesproken met vertegenwoordigers van het COA en is een gemeenschapsruimte bezocht, met name bedoeld voor de kinderen, die wordt gerund door vrijwilligers.

Langelo
In Langelo is Gert-Jan op bezoek geweest bij bewoners met schade aan hun huis ten gevolge van de gasopslag. “Het was een goed bezoek maar ook droevig. Inwoners moeten vechten om hun gelijk te halen en zo zou het niet moeten gaan”, vertelt Gert-Jan Segers. Hij zal Kamervragen stellen over de situatie.

Barbecue
Tijdens de afsluitende barbecue, in een grote loods van een bollenteeltbedrijf in Midden-Drenthe waren zo’n 80 Drentse ChristenUnie leden aanwezig. Hier heeft Gert Jan met de Drentse Christenunieleden, raads- en statenleden en bestuurders uitgebreid gesproken over onder andere actuele politieke zaken en het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.  Ook is de  provinciale ICU-prijs (I see you) uitgereikt aan Stichting Present voor vluchtelingen uit Assen die de vluchtelingen in Veenhuizen ondersteunt, o.a. met de verstrekking van kleding.

Gert-Jan heeft met dit bezoek zijn betrokkenheid bij lokale problemen kracht bijgezet en de contacten versterkt met de lokale politici.

Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2016 > mei

Geen berichten gevonden