ChristenUnie Drenthe pleit voor schadeconvenant gasopslag Langelo

Gasopslag Langelozaterdag 14 november 2015

De Drentse Statenfractie van de ChristenUnie heeft veel vragen over de gang van zaken rond de uitbreiding van de gasopslag en de afhandeling van de schade en de veiligheid van de bewoners in het gebied. Bewoners verkeren in onzekerheid en zijn niet betrokken bij de besluitvorming over deze uitbreiding. Ook de communicatie van de NAM met de bewoners laat veel te wensen over.

De ChristenUnie heeft afgelopen woensdag aan het college van Gedeputeerde Staten gevraagd om met een notitie te komen over de gasopslag.  De fractie wil graag met de Staten doorspreken over haar rol, en haar inzet richting bij voorbeeld het Ministerie van Economische Zaken/NAM, ook in samenwerking met Drentse gemeenten. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra heeft toegezegd met een notitie te komen.

“Wij willen kijken of er een schadeconvenant kan komen voor de gasopslag bij Langelo, zoals ook is afgesloten bij de gasopslag in Bergermeer. Bewoners moeten niet de rekening betalen van het gasgebruik”, zo stelt het Statenlid Bernadette van den Berg van de ChristenUnie.

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) heeft, mede op aangeven van de Statenfractie en ChristenUnie-fractie van Noordenveld, deze week Kamervragen gesteld over de gasopslag, over de risico’s, communicatie,  publicatie van het onderzoeksrapport van Arcadis en de mogelijkheden voor een schadeconvenant.

Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2015 > november

Geen berichten gevonden