Dreigende sluiting rechtbank Assen: Het houdt niet op

Alex Langiusvrijdag 28 augustus 2015

ASSEN - Bij de Statenfractie van de ChristenUnie is geschrokken gereageerd op de mogelijkheid dat de rechtbank volgend jaar uit Assen verdwijnt. Net als vorig jaar wil de partij zich opnieuw inzetten op het behoud van de rechtbank.

"De geruchten gaan al wat langer rond, maar de feiten kunnen we nog niet boven tafel krijgen. Het is verontrustend. Als dit waar blijkt te zijn is het meteen een signaal om op de barricades te gaan", zegt Statenlid Alex Langius.

Lees ook: 'Rechtbank in Assen gaat dicht vanaf 2016'

'Voor de zoveelste keer in actie'
De voormalig wethouder van de gemeente Assen vindt dat zijn partij opnieuw in actie moet komen om de rechtbank te behouden. "Voor de zoveelste keer", zucht Langius. "Het houdt niet op."

"De afgelopen jaren hebben we ons al ingezet voor de kazerne in Assen, de Belastingdienst in Emmen en vorig jaar dus nog voor de kantoorbanen bij de rechtbank in Assen. Nu willen we de rechtbank behouden."

Lees ook: ChristenUnie gaat strijden voor behoud banen rechtbank Assen

Hoogwaardige banen verdwijnen
Met het verdwijnen van de rechtbanken zouden volgens Langius vele hoogwaardige banen verdwijnen. "En daar hebben we er al niet veel van in Drenthe. Daarnaast moeten medewerkers straks mogelijk verhuizen en dan verdwijnt de kennis uit de provincie."

"Het is een van de weinige rijksdiensten hier in Drenthe. Dit soort werkgelegenheid moeten we behouden", vertelt Langius. "En het moet niet zo zijn dat Drentse burgers voor het halen van hun recht lange reizen moeten maken naar bijvoorbeeld Groningen of Zwolle. Het is een bedenkelijke ontwikkeling."

In actie komen
Hoe de ChristenUnie actie gaat voeren voor het behoud van de rechtbank is nog niet helemaal duidelijk. "Dat moeten we eerst nog goed afstemmen. Maar we zullen gaan kijken of we met de gemeente Assen of misschien wel onze fractie in de Tweede Kamer gaan optrekken."

"Ik ben natuurlijk al aan het rondbellen om te kijken hoe we dit aanpakken. We moeten ervoor zorgen dat de boodschap meteen goed overkomt", zegt Langius. "Ik ben optimistisch, we hebben goede argumenten. Ik zie niet in waarom het niet zou lukken."

Bronvermelding: www.rvtdrenthe.nl
Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2015 > augustus

Geen berichten gevonden