Waterschap- en Statenkandidaten naar Zwartsluis

Meppelerdiepbrug Zwartsluisdinsdag 10 maart 2015

Met ChristenUnie Europarlementariër Peter van Dalen

ZWARTSLUIS - Aanstaande vrijdag bezoekt een aantal bestuurders van de ChristenUnie de nieuwbouw van de Meppelerdiepbrug- en Keersluis in Zwartsluis. Vanuit het Europees Parlement komt ChristenUnie fractievoorzitter Peter van Dalen om zich te laten informeren over dit majeure project in Zwartewaterland. Verder zullen de lijsttrekkers van de Waterschappen Groot Salland (Herman Odink) en Reest en Wieden (Remmie Winters) aanwezig zijn. Van hen komt dit initiatief voor een groot werkbezoek, omdat het Meppelerdiep op het grensgebied van beide waterschappen ligt. 

De delegatie bestaat verder uit ChristenUnie Waterschap- en Statenkandidaten uit de twee waterschappen en uit de provincie Overijssel en Drenthe. Wethouders en raadsleden uit Zwartewaterland en Meppel completeren het gezelschap.

Rijkswaterstaat en Strukton Reef zullen een toelichting geven op een van de grootste infrastructurele waterprojecten dat momenteel in ons land in uitvoering is. Het ChristenUnie raadslid en Waterschapskandidaat voor Reest en Wieden Roel Huls heeft het werkbezoek voorbereid. De belangstelling is groot.

Als het project volgens planning in 2017 gereed is zijn er geen stremmingen meer door hoge en lage waterstanden op de vaarverbinding IJsselmeer-Meppel. Dit is belangrijk voor de watergebonden bedrijven en de economie in de regio. Het project zorgt verder voor werkgelegenheid in de regio. Gemiddeld werken er zo'n vijfendertig mensen gedurende enkele jaren aan de nieuwe brug en keersluis.

De ChristenUnie wacht vrijdag een warm welkom bij Rijkswaterstaat en Strukton Reef. Het Mepperdiep ligt op de grens van de waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden die van plan zijn te gaan fuseren. In dit licht gezien een prima moment om als ChristenUnie bestuurders samen te komen bij dit project en zich te laten informeren over deze belangrijke nieuwbouw in Zwartsluis.

Labels
Drenthe
Waterschap

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden