ChristenUnie presenteert 10-puntenplan voor behoud streekziekenhuis

woensdag 18 februari 2015

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) heeft woensdag een 10-puntenplan gepresenteerd voor het behoud van streekziekenhuizen. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is het eerste regionale ziekenhuis waaraan Carla Dik-Faber dit plan overhandigd heeft. In het plan pleit de ChristenUnie voor meer samenwerking tussen kleine ziekenhuizen onderling en met huisartsen zonder last te krijgen van de concurrentieregels. Ook moet de beschikbaarheidstoeslag bovenop de toeslag voor de spoedhulp komen, die kleine ziekenhuizen ook krijgen. 

Ook moet er volgens de ChristenUnie een toeslag voor kleine ziekenhuizen komen, zodat zorg dichtbij in de regio behouden blijft.

Carla Dik-Faber overhandigde het plan tijdens haar bezoek aan het WZA samen met de Statenfractie van de ChristenUnie, wethouder Harmke Vlieg (Assen) en de fractie van de ChristenUnie Assen. Carla-Dik Faber: "Het WZA is een goed voorbeeld van een ziekenhuis dat inspeelt op alle ontwikkelingen. Zo kan dit streekziekenhuis de zorg dichtbij mensen houden."

Boudewijn Ponsioen (Raad van Bestuur), die het 10-puntenplan in ontvangst nam, is blij met de steun. "Het WZA is geen klein, maar een middelgroot ziekenhuis. Ook heeft het WZA geen financiële problemen, maar boekt het al jaren gezonde winsten", aldus Ponsioen. "Bovendien presenteerde het WZA enkele weken geleden een toekomstplan waaruit blijkt dat het zelfstandig kan blijven".

Het 10-puntenplan kunt u hieronder downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
10 puntenplan ziekenhuiszorg2,8 MBapplication/pdfdownload
Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden