ChristenUnie Waterschap Reest en Wieden presenteert verkiezingsprogramma

Remmie Wintersdinsdag 17 februari 2015

Deze week heeft lijsttrekker Remmie Winters uit Eesveen het verkiezingsprogramma voor het Waterschap Reest en Wieden gepresenteerd.
In het programma staat de partij voor een goed rentmeesterschap en een verantwoord waterbestuur. Blikvangers zijn de foto's op de eerste bladzijde, waarin Weerribben-Wieden wordt omschreven als een 'prachtig natuur- en recreatiegebied in de zomer en volop genieten bij vriezend weer in de winter'.
De ChristenUnie wil in het waterschap Reest en Wieden ruimte maken voor onderzoek en innovatie. Vanuit een christelijke grondslag moet er zuinig met de schepping worden omgegaan. Bestuurslid en lijsttrekker Remmie Winters: ' De medicijnresten die nu al in ons oppervlaktewater zitten, zijn mogelijk zorgelijk voor onze gezondheid in de toekomst'. De ChristenUnie wil daarom, dat er geld wordt geïnvesteerd in onderzoek naar medicijnresten in het Nederlandse water. Het onderzoek kan inzicht geven in hoe schadelijk het kan zijn en wat de effecten van de medicijnresten zijn in het oppervlaktewater. In de toekomst kan zich dit gaan hechten in drinkwater.

Samenwerking
Winters benadrukt dat de waterschappen, gemeenten en provincies met elkaar moeten samenwerken. Door kennis te delen en samen te werken, kan er veel winst geboekt worden in het waterbeheer in het waterschap. ' Wij moeten als waterschapsbestuur er voor zorg dragen dat mensen meer besef hebben over wat er speelt op het gebied van waterbeheer en waterzuivering'.

Kandidaten
Naast lijsttrekker Remmie Winters uit Eesveen staat Betty Poutsma uit Hoogeveen op de de tweede plaats van de ChristenUnie lijst, gevolgd door Roel Huls uit Zwartsluis op nummer drie, Alex Langius, Assen vier, Hugo Waalewijn, Beilen nummer vijf, Wout Kompagnie uit Meppel zesde en Henk Boxum uit Sint Jansklooster op plaats zeven.

Labels
Drenthe
Waterschap

« Terug

Archief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden