Economische groei agenda

Stieneke van der Graaf en Tjisse Stelpstra bieden Carola Schouten (midden) de “Economische groeiagen

Stieneke van der Graaf en Tjisse Stelpstra bieden Carola Schouten (midden) de “Economische groeiagenda voor de grensregio” aan.

dinsdag 03 februari 2015

Vrijdag bezocht CU Tweede Kamerlid Carola Schouten Noord-Nederland. De lijsttrekkers van de ChristenUnie in de provincies Drenthe en Groningen boden het Kamerlid een 'Economische groeiagenda voor de grensregio' aan.

De ChristenUnie maakt zich al lange tijd sterk voor werkgelegenheid en samenwerking in de grensregio. Carola Schouten heeft in de afgelopen jaren meerdere malen moties in de Tweede Kamer ingediend die zijn aangenomen om de economie in de grensregio's te versterken en belemmeringen weg te nemen. De minister heeft geen haast die moties uit te voeren en om met de grensregio's te kijken naar de belemmeringen. Daarom nemen de lijsttrekkers in Drenthe en Groningen het heft in eigen handen.

Tjisse Stelpstra, CU-lijsttrekker in de provincie Drenthe: "We moeten onze kansen veel beter benutten. Laten we nu echt beginnen met het wegnemen van belemmeringen in regelgeving. Ook goede verbindingen zijn nodig om werk over de grens bereikbaar te maken. Wederzijdse erkenning van diploma's en het stimuleren van de Duitse taal in het onderwijs is essentieel."

Kamerlid Carola Schouten: "Er zijn nu nog teveel belemmeringen. Zo worden diploma's niet altijd erkend, vallen er gaten in de pensioenopbouw en zijn verzekeringen soms duurder. Dit heeft 'Den Haag' nog niet goed in het vizier. Een Nederlandse vepleegkundige met MBO3 kan nu niet als vakkracht aan de slag in de Duitse ouderenzorg omdat er aanvullende kwalificaties nodig zijn. Dat moet anders. Met deze boodschap ga ik terug naar Den Haag."

De ChristenUnie vindt dat mensen de ruimte moeten krijgen om over grenzen heen samen te werken. Deze economische agenda biedt de mogelijkheid samen met de grensregio's te werken aan groei aan de grens.

Vrijdag bracht Kamerlid Carola Schouten een bezoek aan de EDR.

Nadere info bij Tjisse Stelpstra:

Tel. 06 55873910

t.stelpstra@drenthe.nl

 

Bijlage:

Economische groeiagenda voor de grensregio

Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden