ChristenUnie Noordenveld wil focus op zorg en werk komende raadsperiode

JEROEN_WESTENDORPvrijdag 17 januari 2014 11:39

De Algemene Ledenvergadering van de ChristenUnie Noordenveld heeft het verkiezingsprogramma, de kandidatenlijst en de lijstverbinding vastgesteld. De ChristenUnie wil komende periode zich inzetten voor een duurzame, gezonde en betrokken samenleving. De ChristenUnie wil een dienstbare en betrouwbare lokale overheid die de komende periode vooral bezig is met te zorgen voor werk en met werken aan de werk. Jeroen Westendorp is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart de nieuwe lijsttrekker voor de ChristenUnie Noordenveld. Het huidig ChristenUnie-raadslid werd door de ledenvergadering unaniem gekozen. Verder stemden de leden voor een lijstverbinding met het CDA.

Programma

De ChristenUnie Noordenveld gelooft in de kracht van de samenleving. Een samenleving waarin mensen van betekenis willen en kunnen zijn. Een samenleving waarin mensen samen het verschil kunnen maken. De ChristenUnie wil in de politiek van Noordenveld ons geloof in God een stem geven.  De partij wil een samenleving waarin iedereen erbij hoort en, als het kan, mee doet. Daarbij past een leefbaarheidfonds voor ondersteuning van initiatieven uit onze samenleving.

 

De ChristenUnie Noordenveld wil dat de overheid een schild is voor de zwakkeren. De ChristenUnie gelooft in zorg voor en aan elkaar, daar past stimulering van vrijwilligerswerk en mantelzorg bij. De partij staat voor laagdrempelige zorg dichtbij de mensen. De ChristenUnie staat voor keuzevrijheid in de zorg en voor steun aan de kleding- en voedselbank.

 

Het is goed wonen, werken en recreëren in Noordenveld. De ChristenUnie Noordenveld wil om dit te behouden een banenplan voor Noordenveld, afgestemd op de behoeften van onze werkgevers. Ook staat de partij voor vraaggestuurde woningbouw en duurzame herontwikkeling, daar hoort  stimulering van  energie-efficiënte woningbouw bij.

 

Kandidatenlijst

Lijsttrekker Jeroen Westendorp (uit Nieuw-Roden) is momenteel raadslid voor ChristenUnie Noordenveld. Hij heeft de afgelopen 2 jaar ervaring opgedaan ten aanzien van het raadswerk. De ChristenUnie Noordenveld heeft onder zijn fractievoorzitterschap zich actief en constructief opgesteld. De partij is kritisch als het moet en toont initiatief (zo kwamen er op initiatief van de ChristenUnie zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen). Tweede op de lijst is Dick Roffel uit Nietap. Dick woont al meer dan 50 jaar in Nietap. Hij kent dus, mede ook vanuit zijn werk als postbode, de gemeente  Noordenveld op zijn duimpje. Abe Jan Smit uit Peize staat op 3. Abe Jan heeft veel ervaring in het onderwijs als leraar, directeur, schoolbegeleider en psycholoog. Hij heeft zich daarbij met name ingezet voor optimalisering van de leerlingenzorg in het basisonderwijs. Nummer 4 op de lijst is Christina Janssen, zij woont in Zuidvelde, is agrarisch ondernemer en is betrokken geweest bij dorpsbelangen.  Joke Korsaan uit Roden, werkt als leidinggevende bij Interzorg in Roden, en heeft veel kennis van de ouderenzorg. Nummer 6 op de lijst Arend Kroes uit Nieuw-Roden heeft veel ervaring binnen de overheid en praktijkervaring in de milieuhoek. Ada Groeneveld uit Roden heeft ruime ervaring binnen de zorg en het onderwijs en is lid van de interkerkelijke gebedsgroep Noordenveld en staat op nummer 7.  Nummer 8 is de welbekende Karel Groen uit Roden, directeur van de Eems Dollard Regio en voormalig directeur van Marketing Drenthe. Tenslotte wordt de kandidatenlijst van de ChristenUnie Noordenveld gecompleteerd met voormalig ChristenUnie-raadslid en huidig voorzitter van het  gehandicaptenplatform Klaas Haan uit Nietap. Klaas is lid van de stichting Over-Leven, het millenniumplatform wat in de vorige raadsperiode op initiatief van de ChristenUnie door de gemeenteraad in het leven is geroepen. Hiermee heeft de partij een complete, evenwichtige en vernieuwde lijst.

 

Lijstverbinding

De ChristenUnie Noordenveld en het CDA Noordenveld gaan bij de komende gemeenteraadsverkiezing op 19 maart 2014 wederom een lijstverbinding aan, omdaarmee voor één van beide partijen een restzetel binnen te halen. Beide besturen spreken uit dat zij daarmee de christelijke politiek in de gemeente Noordenveld samen een duidelijk gezicht willen geven.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Noordenveld wil focus op zorg en werk komende raadsperiode'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.