ChristenUnie stelt vragen over toegankelijkheid uitkijktoren

De onlandenvrijdag 13 december 2013 10:15

De ChristenUnie Noordenveld heeft vragen aan het college gesteld aangaande de toegankelijkheid van de nieuw te bouwen uitkijktoren Het Hoge Hert in natuurgebied De Onlanden. De ChristenUnie wil graag dat ook mensen met een fysiek beperking kunnen genieten van het uitzicht op deze uitkijktoren. Wij willen graag dat het ontwerp daarop wordt aangepast. Hierbij de brief die de ChristenUnie stuurde aan het college van Noordenveld.

Aan de voorzitter van het College van B&W van de Gemeente Noordenveld

T.a.v.: Dhr. H.J. van der Laan

Postbus 109

9301 AA RODEN

 

 

Betreft: Vragen over uitkijktoren Het Hoge Hert

 

 

Nieuw-Roden, 11 december 2013

 

Geachte voorzitter,

 

Op 6 november heeft de gemeenteraad van Noordenveld gesproken over de actualisatie van de regiovisie. Bij de bespreking van de regiovisie was een projectenlijst bijgevoegd. Uit de analyse van deze lijst is ons duidelijk geworden dat de Regiovisie € 548.000 bijdraagt aan het project Het Hoge Hert; de nieuwe uitkijktoren in het natuurgebied De Onlanden. Naast de regiovisie zullen ook Natuurmomenten (als hoofdopdrachtgever) en de betonindustrie bijdragen in de realisatie. Ook de gemeente Noordenveld zal € 25.000 voor het project beschikbaar stellen. Navraag bij Natuurmonumenten leert ons dat het project zich op dit moment in de afrondende ontwerpfase bevindt. De ontwerpen van UNStudio laten een uitkijktoren zien die 24 meter hoog wordt. En via 134 traptreden kunnen 3 plateaus worden bereikt (op 10, 20 en 24 meter hoog). Deze situatie is voor ons aanleiding voor het stellen van de volgende vragen:

 

  1. Is er in het ontwerp van de uitkijktoren rekening gehouden met de wensen van mensen met een fysieke beperking? a) Zo ja, uit welke zaken in het ontwerp wordt dit duidelijk? b) Zo nee, waarom niet?
  2. Is het College, met fractie van de ChristenUnie, van mening dat een ieder moet kunnen genieten van het uitzicht vanaf de nieuwe uitkijktoren? Deze is bovendien grotendeels met overheidsgeld bekostigd!
  3. Is het College bereid om met opdrachtgever Natuurmonumenten, om binnen en buiten het bouwbudget te kijken naar mogelijkheden voor ondersteuning van minder valide mensen om hen toch te kunnen laten genieten van het uitzicht bovenop de uitkijktoren?

 

Wij zien de schriftelijke beantwoording van onze vragen met belangstelling en graag binnen 4 weken tegemoet.

 

Hoogachtend,

 

 

Jeroen Westendorp

Fractie ChristenUnie Noordenveld

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt vragen over toegankelijkheid uitkijktoren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.