Schriftelijke vragen over het mogelijk verdwijnen van de Belastingdienst uit Emmen

Belastingdienst Emmen verdwijntwoensdag 27 juni 2012

Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 41 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van Provinciale Staten, over het mogelijk verdwijnen van de Belastingdienst uit Emmen,

Geachte heer Tichelaar,

Op 21 maart hebben Provinciale Staten van Drenthe unaniem een motie aangenomen met betrekking tot het behoud van de belastingdienst in Emmen. Deze motie is, naast andere activiteiten, onder de aandacht gebracht van de betrokken bewindslieden en de Tweede Kamer. De Tweede Kamer heet bij motie uitgesproken dat maatregelen met betrekking tot de belastingdienst eerst buiten de regio’s Emmen en Venlo gezocht moeten worden. Ons bereiken verontrustende signalen dat  toch voortgegaan wordt met ontmanteling van de belastingdienst te Emmen door in te zetten op een dermate versmalling van het aanbod, dat van een volwaardige vestiging geen sprake meer is.  Dit, ondanks de duidelijke uitspraken van de Tweede Kamer.

 

  1. Bent  u met ons van mening dat de manier waarop de belastingdienst in Emmen ingericht dreigt te worden, strijdig is met datgene wat door de Tweede Kamer bij motie is uitgesproken en geen recht doet aan de oproep van Provinciale Staten van Drenthe bij motie van 21 maart?
  2. Bent u met ons van mening dat er alles aan gedaan moet worden de uitvoering van de in de Tweede Kamer aangenomen motie serieus op te pakken?
  3. Bent u bereid er bij de regering op aan te dringen dat er zo snel mogelijk een positief besluit genomen dient te worden over een volwaardige vestiging van de belastingdienst in Emmen?
  4. Kunt u aangeven welke actie uw college verder gaat ondernemen en welke acties u verder nodig acht om deze foute ontwikkeling tijdig te stoppen?

 

 

Hoogachtend

Tjisse Stelpstra en Margriet Stijkel-Kuijpers

Statenfractie ChristenUnie

 

Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2012 > juni

Geen berichten gevonden