Noordenveld kan het dak op

zonpvwoensdag 07 maart 2012 17:28

De ChristenUnie Noordenveld wil zonnepanelen op de daarvoor geschikte daken van alle gemeentelijke gebouwen, waaronder schoolgebouwen. De ChristenUnie wil dat de gemeente een aanbesteding uitschrijft waarin aanbieders worden uitgedaagd om panelen te plaatsen, te onderhouden en te financieren. Door een dalende prijs van zonnepanelen is het mogelijk geworden om geld te besparen op de energiekosten van de gemeente door een lange termijncontract met een aanbieder van zonnepanelen af te sluiten.

Foto: Artist Impression/CU Noordenveld

“Met het aanbrengen van zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen leveren een bijdrage aan het oplossen van mondiale klimaatprobleem, geven wij het goede voorbeeld aan onze inwoners en werkgevers, kunnen we kosten uitsparen en kunnen we het belang van duurzame energie aan onze jeugd duidelijke maken.” zo stelt fractievoorzitter Jeroen Westendorp. “Wij voelen een verantwoordelijkheid om te zorgen voor onze schepping. Wat ons betreft gaan we lokaal echt met het thema duurzaamheid aan de slag. Des te minder CO₂ er in de lucht komt en hoe minder snel de aarde opwarmt. Dit voorstel biedt ons mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de lokale productie van groene energie”.

Het plaatsen van zonnepanelen past in het beleid van de gemeente Noordenveld om op termijn een klimaatneutrale gemeente te worden. De ChristenUnie hoopt dat de gemeente binnenkort begint met het uitwerken van het initiatiefvoorstel. Het voorstel wordt woensdagavond 7 maart tijdens de raadsvergadering behandeld.

Het complete initiatiefvoorstel kunt u hier nalezen.

« Terug

Reacties op 'Noordenveld kan het dak op'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.