EUROPA in ALLE STATEN

EUROPA in ALLE STATENdinsdag 28 februari 2012

Elke fractie van Provinciale Staten is vertegenwoordigt in het Drents Europees Netwerk (DrEUn). Tijdens de vorige statenperiode is deze statenwerkgroep opgericht. De doelstelling van DrEUn is dat we de statenleden bewust willen maken van het belang van Europa voor Drenthe. Ook wil de werkgroep de invloed van Brussel op Drentse vraagstukken zichtbaar maken en stimuleren dat optimaal gebruik gemaakt wordt van de kansen en mogelijkheden die Europa biedt.EUROPA in ALLE STATEN

Samenwerking met Duitsland was het thema waar de heer Caspers ons bij bepaalde. Van belang is een goed buurmanschap, elkaar ontmoeten, zakelijk en in relatie met cultuur. We zoeken politieke afstemming in Europees of nationaal perspectief. Samenwerking in projecten op ruimtelijk-economisch gebied. Afstemming wordt gezocht in grens gerelateerde zaken zoals bijvoorbeeld milieu.

We zijn bezig met de voorbereiding van de Dag van Europa. Deze wordt elk jaar gehouden op 9 mei. ’s Morgens houden we een Masterclass  voor de Statenleden, ’s middags willen enkele projecten bezoeken die mede door Europa tot stand zijn gekomen. Ter afsluiting hopen we dat leerlingen van de Stenden Hogeschool voor ons een Europese maaltijd bereiden. Dit om ook jonge mensen te betrekken bij Europa.

Margriet Stijkel

Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2012 > februari

Geen berichten gevonden