Zorgen voor Zorg

P1040387donderdag 09 juni 2011

Enige tijd geleden is het onderzoeksrapport ‘Zorgen over zorg’ aangeboden aan de leden van de Provinciale Staten van de provincie Drenthe. In het onderzoek worden de problematiek, wensen en behoeften van jonge mantelzorgers in Drenthe beschreven.

De fractie van de Christenunie is blij met dit rapport. Voor de ChristenUnie zijn zorg en aandacht voor de naaste en de oudere generaties principiële uitgangspunten.
Het zijn die waarden, vanuit de Bijbel, die voor de ChristenUnie centraal staan; respect en liefde voor de medemens. Met name voor hen, die zich in moeilijke omstandigheden bevinden. Waar mogelijk willen we dit stimuleren en initiatieven op dit vlak van harte steunen.
Wij hebben veel waardering voor de jonge mantelzorgers in Drenthe. Het zijn heftige zaken die zij meemaken. Ze worden (ongevraagd) geconfronteerd met familieleden die lichamelijk of psychisch ziek, gehandicapt of verslaafd zijn.
Door hen in de gelegenheid te stellen om een keer aan ontspanningsactiviteiten deel te nemen of hun moeite en zorg te kunnen delen met lotgenoten wordt een stuk erkenning gegeven voor hun zware en moeilijke positie.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat de jonge mantelzorgers in staat gesteld worden om lotgenoten te ontmoeten; andere jonge mantelzorgers die zich in vergelijkbare situatie bevinden. Uit het rapport komt naar voren dat het ondersteuningsaanbod in Drenthe nog onvoldoende aansluit op de wensen en behoeften van de jonge mantelzorgers.
De fractie van de Christen Unie roepen GS op om de conclusies en aanbevelingen van het rapport Zorgen over Zorg over te nemen en de aanbevelingen te implementeren in een beleidsvoornemen t.a.v. de (jonge) mantelzorgers. Op deze wijze wordt aan de gemeenten handvatten geboden voor verbetering van het ondersteuningsaanbod voor jonge mantelzorgers.

Labels
Drenthe

« Terug

Archief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden