De eerste weblog...

handen schudden bannervrijdag 15 april 2011

De eerste weblog in deze nieuwe statenperiode. Het is een leuke manier om iets te laten zien van dat waar je als Statenlid mee bezig bent. Wat ik van mensen die een weblog bijhouden vooral hoor: beginnen is gemakkelijk, volhouden moeilijk. Ik heb daarom onze webmaster (Alma) gevraagd me daar (zo nodig op een strenge manier) aan te herinneren.

Inhoudelijk is er nog niet zoveel te vertellen over het statenwerk. We zitten nog te wachten op een nieuw college. Dat zal, als het goed gaat, volgende week worden geïnstalleerd. Jammer is natuurlijk dat de ChristenUnie daar deze periode niet aan meedoet. Dat hebben we ook gezegd in de Statenvergadering waar PvdA en VVD zeiden dat ze samen verder gaan. We vonden dat we de vorige periode een loyale partner in het college waren geweest.  Verder vinden we dat we een waardevolle bijdrage hadden kunnen leveren aan het nieuwe college wat op 21 van de 41 zetels steunt. Wat ons betreft een hele smalle basis. Waar we positief op gereageerd hebben is dat het nieuwe college een open houding wil hebben naar de andere partijen in de staten. We zullen op dat punt goed de vinger aan de pols houden.

Verder staan deze eerste weken heel erg in het teken van introductie en het regelen van allerlei zaken voor de fractie. We hebben deze week afspraken kunnen maken voor fractieondersteuning. Gea gaat ons helpen voor het secretariaatswerk en Alma gaat de website beheren. Naast hen zal onze fractie de komende periode ondersteund worden door twee commissieleden. Jan Arie is een oude bekende, hij gaat de commissie Omgevingsbeleid naast Margriet meedoen. Willem, nieuw in ons midden, gaat ondersteunen bij de commissies Cultuur, Welzijn en Economie (met Margriet) en de commissie Bestuur en Financiën (met mij). Verder zal Harm Henk in de fractie meedraaien. Tenslotte gaan we nog iemand zoeken die ons beleidsmatig kan ondersteunen. Dat doen we op korte termijn.

Als fractievoorzitter heb je daarnaast nog een aantal andere verplichtingen. Sommige representatief, maar het gaat ook om zaken als meedoen in het presidium. Daar worden de agenda’s voor de staten- en commissievergaderingen voorbereid. De afgelopen weken ben ik daarnaast een paar keer bij een overleg geweest met alle fractievoorzitters uit de staten en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Assen om te praten over de Johan Willem Friso Kazerne. De Commissaris van de Koningin en de burgemeester van Assen hadden dit georganiseerd. Mooi om zo samen hand in hand te kijken wat we kunnen doen om dit mooie stuk werkgelegenheid voor onze provincie te behouden. We zullen onze blik wat dat betreft ook gaan verbreden naar Havelte. 

De komende weken zullen vooral in het teken staan van wat het nieuwe collegeprogramma inhoudt. Ik ben benieuwd wat er van onze inbreng in over is genomen. We zullen het de komende tijd zien.

Tjisse Stelpstra

 

Labels
Drenthe
Weblog

« Terug

Archief > 2011 > april

Geen berichten gevonden