Kritische brief aan het college van B&W over verpaupering en ontwikkelingen in Nietap

donderdag 03 november 2005 11:23

Er is een kritische brief gestuurd naar het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld. Deze brief gaat over de beloften die het College heeft gedaan en nog niet is nagekomen mbt ontwikkelingen in Nietap, met name op het gebied van woningbouw.

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van
de gemeente Noordenveld,
Raadhuisstraat,
Roden.
 
Betreft: ontwikkelingen Nietap                                                              
Nietap, 28 oktober 2005.
 
Geacht College,
 
 
Sinds jaar en dag vraagt de ChristenUnie aandacht voor woningbouw in Nietap in het algemeen en voor de verpaupering in het bijzonder. Herhaaldelijk heeft wethouder Kemkers aangegeven begrip te hebben voor de zorgen van de ChristenUnie. Tot op heden heeft onze fractie genoegen genomen met de woorden van de wethouder dat het zijn volle aandacht heeft en dat hij onze zorgen deelt. Er komt echter een tijd dat het genoegen nemen met woorden niet meer acceptabel is. Voor onze fractie is dat moment aangebroken. Wij hebben begrepen dat er ambtelijk volop aan de problematiek wordt gewerkt en dat er mogelijk licht aan de horizon daagt. Echter, wij willen graag van het College antwoord op onze vragen om er zeker van te zijn dat dit licht ook in Nietap weer gaat schijnen.
De volgende vragen worden gesteld op basis van artikel 40 van het reglement van orde.
 
  1. De verpaupering van enkele woningen aan de Santeeweg, ter hoogte van de Natuurschoonweg, neemt hand over hand toe. Dit levert een gevaar op voor de omgeving en ontsiert het dorp reeds ettelijke jaren. Kan en wil het College maatregelen nemen dat er op korte termijn een eind komt aan deze verpaupering?
  2. Zo ja, hoe denkt het college dit aan te pakken? Zo nee, hoe lang denkt het College deze situatie nog acceptabel te vinden?
  3. Op de vroegere locatie Egberts zijn inmiddels een aantal koopappartementen gerealiseerd. De ChristenUnie heeft destijds, bij de planvorming, gepleit om ook tot sociale woningbouw in de vorm van appartementen te komen. Dit voorstel is, na gedegen onderzoek, door het College overgenomen. Tot op heden is er echter nog niets gerealiseerd op dit gebied. Kan het College aangeven hoe de stand van zaken op dit moment is en op wat voor termijn er ook voor inwoners van Nietap die daar behoefte aan hebben, appartementen in de sociale sector beschikbaar komen?
  4. Er zijn plannen om de oorspronkelijke Thedemalocatie te bebouwen. Volgens de informatie die u ons destijds hebt verstrekt heeft er bodemonderzoek plaatsgevonden en heeft dit er toe geleid dat bouwen op deze locatie voorlopig is uitgesteld. Kunt u aangeven of dit uitstel tot afstel leidt? Kunt u tevens aangeven indien er wel gebouwd mag gaan worden wanneer u daarmee van start denkt te gaan?
  5. In hoeverre denkt u de plannen zoals verwoord in de nota Woonvisie Noordenveld voor wat Nietap betreft te kunnen realiseren en op welke termijn?
 
Uw reactie op onze vragen zien wij met belangstelling tegemoet.
Met vriendelijke groet,
 
Klaas Haan, ChristenUnie,

« Terug

Reacties op 'Kritische brief aan het college van B&W over verpaupering en ontwikkelingen in Nietap'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.