Ook de jeugd houd zich met politiek bezig. Een voortreffelijk initiatief.

vrijdag 18 maart 2005 11:16

Ik zit in de tweede klas van het Gomarus College en wij hebben een project gehad over de politiek. We zijn in december 2004 naar het stadhuis van Groningen geweest. Daar heeft meneer David de Jong, fractievoorzitter van de Christenunie daar en leraar van onze school, ons dingen uitgelegd over de politiek in Groningen...

Hallo,

Ik zit in de tweede klas van het Gomarus College en wij hebben een project gehad over de politiek. We zijn in december 2004 naar het stadhuis van Groningen geweest. Daar heeft meneer David de Jong, fractievoorzitter van de Christenunie daar en leraar van onze school, ons dingen uitgelegd over de politiek in Groningen. Waar de gemeente allemaal voor zorgt en hoe het eraan toe gaat in de gemeenteraad.

Wij hebben een rondleiding door het stadhuis gekregen, en zijn weggegaan met de opdracht een fractievoorstel te maken voor een bepaalde partij met een zogenaamd maximaal bedrag van 1 miljoen euro. Dat hield in dat we ons moesten verplaatsen in een politieke partij, een voorstel moesten maken wat ons goed leek en wat bij die partij zou passen en daar een PowerPoint presentatie bij maken.

De hele klas koos verschillende partijen. Ik en mijn groepje hebben de partij SP gekozen en daar het voorstel van een tienermoederhonk bij bedacht. Iets dat we wel goed bij de SP vonden passen. We kregen er een aantal weken voor om eraan te werken op school. Je moest de reden, de voordelen, de prijs en de uitwerking van je plan op papier zetten. Uiteindelijk mochten we het in januari presenteren aan een jury van vier leden van de gemeenteraad van Groningen. Die zouden het beste voorstel kiezen. Ze kozen helaas niet ons voorstel, maar een plan voor een (anoniem) aangiftehuis. De winnaars kregen een sjaal van de gemeente Groningen en de rest een pen van de gemeente.

Ik vond het wel een leuk project, want dan kun je een soort eigen gemeenteraad maken van je klas en je verdiept je een beetje in de achtergrond van een partij. Dat vond ik leuk en ook dat we ons voorstel ook echt mochten presenteren aan de gemeenteraad. Dat bij een voorstel maken zoveel kwam kijken had ik eigenlijk niet verwacht!

Tiny Hoving, Roden

« Terug

Reacties op 'Ook de jeugd houd zich met politiek bezig. Een voortreffelijk initiatief.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.