HET NNBT

donderdag 18 december 2003

CU-Statenlid Arend Wendt schreef n.a.v. het onderzoek bij het Noord Nederlands
Bureau voor Toerisme een bijdrage voor het CU-Statenbulletin van december 2003.

Er waren al geruime tijd problemen bij het NNBT, het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme. Na diverse geldelijke bijdragen bleken er toch nog steeds weer tegenvallers te zijn. De laatste keer werd in totaal weer een kleine 3 miljoen euro gevraagd om het bureau in stand te houden.

Het werd de drie provincies in het noorden iets te veel van het goede, temeer daar er mogelijk nog meer tegenvallers uit de laden of kasten tevoorschijn dreigden te komen.
Ook de recreatieondernemers van de Recron en Hiswa hadden geen vertrouwen meer in het NNBT Zo ging het bureau ten onder met verlies van werkgelegenheid voor mensen en verlies voor duizenden toeristen van hun, reeds overgemaakte, vakantiegelden naar het NNBT.

De Staten spraken uit, dat er een onderzoek diende te komen naar de gang van zaken rond het NNBT en dat daarbij gekeken moest worden naar de rol van het NNBT zelf, de accountant, GS, PS, recreatieondernemers en andere partijen, nauw bij het toerisme betrokken.
Er werd een commissie ingesteld, die de afgelopen tijd ook via openbare hoorzittingen verschillende betrokkenen heeft ondervraagd.
Het rapport, dat de commissie uitbracht, werd op woensdag 3 december jl. besproken in de Statencommissie Bestuur, Financiƫn en Economie. Een eindoordeel wordt gegeven in Statenvergadering op 17 december a.s.

Hoe heeft het zover kunnen komen en waar zijn al die miljoenen overheidsgeld van de drie provincies samen toch gebleven ?? Zorgen alom en voor het College een lastig thema daar zij tot centraal onderwerp van hun programma de werkgelegenheid gekozen hebben. Een thema dat bij de huidige laagconjunctuur veel aandacht vereist, zeker nu we zien dat veel bedrijven het uiterst lastig hebben bij het verkrijgen van orders en dus van nieuw werk.

Arend Wendt in beeld bij RTV-Drenthe als lid van de commissie die de NNBT-affaire moest onderzoeken.


Op 27 mei jl. heben de werkgevers en de werknemers in de bouw samen een oproep gedaan bij de drie provincies, tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband in Leeuwarden om werk te maken van werk in de bouw in de breedste zin van het woord.
Zo blijven we volop in discussie over omroep, toerisme, werk, culturele voorstellingen die verkeerde waarden en normen overdragen aan een volgende generatie, zorginstellingen, jeugdzorg, de waterproblematiek enz.

Provinciale politiek blijft zo de politici en hopelijk ook u bezig houden. Daarbij willen wij ons laten leiden door recht en gerechtigheid , duidelijkheid en eerlijkheid opdat het onze samenleving echt goed mag gaan onder de zegen van onze God .

Arend Wendt


Labels
Drenthe
Fractie

« Terug

Archief > 2003 > december

Geen berichten gevonden