Reactie ChristenUnie 2e termijn raadsvergadering 27 maart inzake het IGS.

zaterdag 29 maart 2008 19:48

 

Richting Gemeentebelangen:  Blijkbaar moet tussen hetgeen Gemeentebelangen in 2e termijn tijdens de commissievergadering heeft gezegd  en de stellingen in 1e termijn een “is gelijk”teken worden gezet. Zo is dit door de fractie van de ChristenUnie, en door diverse anderen niet gelezen. De indruk is gevestigd dat Gemeentebelangen in 2e termijn een verzwakte versie gaf van het gesprokene in 1e termijn. De fractie van de ChristenUnie bedankt Gemeentebelangen voor de verduidelijking. Was dit direct bij lezing duidelijk geweest dan zou de toonzetting van de bijdrage van de ChristenUnie er op dit punt anders hebben uigezien. Overigens blijft de ChristenUnie van mening dat het toch wel zeer vreemd aandoet dat er zulke stevige taal gesproken wordt maar dat dit niet leidt tot een voorstel van Gemeentebelangen om de tekst van het voorstel van het College aan te passen. Ook Gemeentebelangen weet dat de motivering van het college deel uitmaakt van het besluit, en daarom had Gemeentebelangen er beter aan gedaan een wijzigingsvoorstel in te dienen.

 

Op de vraag van de PvdA waar de ChristenUnie de bewering vandaan haalt dat zowel PvdA als Gemeentebelangen hun standpunt al hadden bepaald voordat de insprekers aan het woord kwamen verwijst de fractie naar de uitspraken van de PvdA voor radio Drenthe op de eerste avond van de inspraak en op de visie van Gemeentebelangen zoals verwoord in de pers op de ochtend aansluitend op de inspraakavonden. Hieruit kan zonder meer geconcludeerd worden, naast wat op andere plaatsen en andere momenten is gezegd, dat beide partijen hun standpunt al hadden bepaald en dat de inspraakavonden daarmee tot een farce zijn geworden.

 

De ChristenUnie is het met de burgermeester eens dat men niet met de rug naar de buren toe moet gaan staan, maar dat is nog iets anders dan de belangen van het buurtschap Nietap op te offeren aan de versterking van de centrumfunctie van Leek. Ook de verdere beantwoording van de burgemeester laat, begrijpelijk, nog veel zaken open. De burgemeester geeft aan dat op een aantal punten nog nadere studie moet plaatsvinden en overleg met Leek noodzakelijk is. Daarmee wordt aangegeven dat de kritische kanttekeningen van diverse partijen in de discussie wellicht meegenomen gaan worden maar geen zekerheid bieden dat de plannen ook dienovereenkomstig worden uitgewerkt. De fractie van de ChristenUnie blijft van mening dat een andere volgorde van de procedure noodzakelijk is en dat in ieder geval de zienswijzen afgehandeld moeten worden alvorens verder te gaan.

« Terug

Reacties op 'Reactie ChristenUnie 2e termijn raadsvergadering 27 maart inzake het IGS.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.