Motie ChristenUnie over treinverbinding Emmen-Groningen aangenomen

track-train-transport-vehicle-nederland-locomotive-588007-pxhere.com.jpgdinsdag 20 november 2018

ChristenUnie Drenthe heeft tijdens de Provinciale Statenvergadering van 14 november een motie ingediend over de treinverbinding Emmen-Groningen.

ChristenUnie Drenthe heeft tijdens de Provinciale Statenvergadering vandaag een motie ingediend over de treinverbinding Emmen-Groningen. De motie werd mee ingediend door PvdA, SP en GroenLinks en is aangenomen door een ruime meerderheid in de Staten.

De motie verzoekt het College aan te sluiten bij de buurprovincies, om te komen tot een gezamenlijk visie op de Nedersaksenlijn met daarnaast de oproep om de treinverbinding Emmen-Groningen (Nedersaksenlijn) op te nemen in de lobby top-10 van de Staten.

De ChristenUnie is altijd groot voorstander geweest van de spoorlijn Emmen – Stadskanaal. Deze verbinding is goed voor de bereikbaarheid en mobiliteit van onze inwoners in de Veenkoloniën, zowel in Drenthe als in Groningen en in noord-oost Overijssel. Deze lijn is van belang voor de leefbaarheid en sociaal-economische ontwikkelingen langs de oostgrens van Noord-Nederland. Daarnaast is deze verbinding relevant voor het goederenvervoer en biedt het een alternatief bij stremming op het traject Groningen – Zwolle.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari