Akkoord Provinciale Staten voor wegenruil Emmen

N391woensdag 14 november 2018

Vandaag heeft de Provinciale Staten voor de wegenruil bij Emmen gestemd. Statenlid Roy Pruisscher heeft aangegeven dat de ChristenUnie schoorvoetend akkoord gaat. 

Het bereikbaarheidsakkoord tussen de provincie en de gemeente Emmen gaat over een gedeeld vraagstuk: hoe kunnen we Emmen, als sterke stad, op een goede manier ontsluiten? Daarbij heeft de provincie als uitgangspunt de N391 tussen Emmen en Ter Apel te verbeteren. Ook het onderdeel van die weg binnen de bebouwde kom, als Rondweg van Emmen, beschouwen we van provinciaal belang. 

De ChristenUnie Drenthe staat achter de uitgangspunten om te komen tot een wegenruil. Daarmee kunnen we er ons ook in vinden om het akkoord ‘op hoofdlijnen’ vast te stellen. Maar er zitten grote financiële consequenties aan het akkoord. Er worden een aantal projecten genoemd die uitgevoerd gaan worden om de weg ongelijkvloers te maken. Vorige week hebben wij ook aangegeven vraagtekens de zetten bij de voorgestelde dekking. Wij vinden het niet chique om al een voorschot te nemen van 43% uit toekomstige middelen. Pas bij de vaststelling van het nieuwe investeringsprogramma kunnen we een afweging maken waar we deze middelen voor willen inzetten. 

Daarnaast stelt de ChristenUnie zich op het standpunt dat er een integrale visie moet komen op infrastructuur in Drenthe, voordat er zo’n grote investering wordt toegezegd. Rondom deze zaken heeft Statenlid Roy Pruisscher vragen gesteld aan de gedeputeerde. 

Na de toezegging van gedeputeerde Henk Brink dat de investeringen verdeeld worden over tien jaar, en dat de Staten op de hoogte worden gehouden, heeft de ChristenUnie toegezegd onder de aanmaning om haast te maken met een integrale visie op bereikbaarheid.

Klik hier voor het artikel in Dagblad van het Noorden

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari