CU Noordenveld steunt de landelijke week tegen de eenzaamheid.

weektegenenzaameheiddonderdag 27 september 2018

Joke Korsaan en Geranda de Haan op werkbezoek.

Joke Korsaan ging 26 september een bakkie doen in Veenhuizen Bij de Buren. Een fantastisch initiatief van twee vrouwen in Veenhuizen om een ontmoetingsplek te creëren voor ouderen in hun eigen dorp. Met hulp van veel dorpsbewoners is in het voormalig schoolgebouw een lokaal  huiselijk ingericht.  Nu komen er al rond de tien ouderen wekelijks bij de buren voor ontmoeting, gesprek en gezelligheid. Een plek in Veenhuizen die verbindt en aandacht heeft voor sociale verbanden in het dorp. Joke zegt hierover :”Ik heb genoten van dit bezoek en ben onder de indruk geraakt van het enthousiasme en gedrevenheid van de vrouwen. Eigen kracht in het dorp.” Neem een kijkje op de facebook pagina van 'Bij de buren'.

Een dag eerder bracht Geranda de Haan een bezoek aan de Margarethahoeve in Norg. Er was een interessante presentatie  over de restauratie van de graven op het kerkhof, koek, koffie, hartelijke gastvrouwen en verhalen over lang vervlogen tijden.  Kortom warmte, gezelligheid , plezier en  aandacht.
Iedere dinsdagmiddag komen hier 15-20 inwoners van Norg en omstreken bijeen voor een spel, een lezing, of uitstapje. In samenwerking met de Hervormde Kerk, Groenzorg Norg en Welzijn Noordenveld  en de gemeente is dit project Norg Ontmoet zo’n twee jaar geleden opgezet.
Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen verschillende organisaties en een  steeds meer zelfstandig werkend team van ouderen dat zorgt voor verbindende contacten in Norg. Op de facebook pagina van 'Beweegdorp Norg' staat meer informatie over dit initiatief.

Eenzaamheid is het niet verbonden voelen en steeds meer mensen ,jong en oud ervaren een gemis van een hechte , emotionele band met een ander.
Eenzaamheid kan veel gevolgen hebben zoals gevoelens van angst, verdriet, psychische en lichamelijke klachten.
ChristenUnie Noordenveld steunt de strijd tegen eenzaamheid en is op  zoek naar initiatieven die eenzaamheid tegengaan.
Kent u er een? Laat het ons weten, we komen graag eens langs.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari