Treant: Vinger aan de Pols

woensdag 06 juni 2018

In december 2017 is de motie over Treant door de Staten aangenomen. Sindsdien houden we de vinger aan de pols. Voor een deel vinden de gesprekken plaats aan de zorgtafel, waar samen met onder andere verzekeraars en Zorgbelang Drenthe gesproken wordt over de ziekenzorg in onze provincie. We praten u graag weer even bij.

Via de gedeputeerde wordt de fractie van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Maar ook door als Statenleden zelf met betrokkenen in gesprek te gaan kunnen we ons als fractie een mening vormen. Zoals bijvoorbeeld op 17 mei, toen Harm Henk een bezoek bracht aan verloskundigenpraktijk Petit in Hoogeveen (Artikel pindarotsjes en verloskundigen). Op 6 juni werd er in Westerbork tijdens een goed bezochte bijeenkomst van gedachten gewisseld met personeel en bestuur van Treant, met omwonenden, ambulancepersoneel, huisartsen en verzekeraars. 

Zorg verandert continu. Dat werd onder andere duidelijk gemaakt door de ontwikkeling van hartmonitoring. Vroeger alleen in een gespecialiseerd ziekenhuis, nu met een aangepast horloge dat je thuis kunt dragen. En dat hierdoor keuzes gemaakt moeten worden is ook duidelijk. Tegelijk, de ziekenhuiszorg moet ook in de toekomst bereikbaar blijven voor alle inwoners van Drenthe. Daar zet de fractie van de ChristenUnie zich voor in. Met gemeenten, provincie en Tweede Kamerfractie werken we daar samen aan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari