Zijn Wolven welkom?

zaterdag 21 april 2018

Nu ligt de herdershond nog ontspannen in het avondzonnetje. Op de achtergrond graast de kudde van de Balloër Schaapskooi. Het is een mooie avond, deze maandag 16 april.

     

In de schaapskooi zelf is het overigens niet rustig. Een groot aantal bezoekers is ingegaan op de uitnodiging van het Dagblad van het Noorden, om te spreken over de Wolf. Is die welkom? Ook ondergetekende is op de uitnodiging in gegaan.

 

Uit de paneldiscussie komt het volgende beeld naar voren. Nederland is maar klein. En we kunnen er best iets van vinden, maar de wolf is een beschermde diersoort. En deze komt naar Drenthe, als ‘ie dat wil.

Gepleit wordt voor een realistische benadering:

  • Wolven goed in de gaten houden
  • Ruimhartige schadeloosstelling in geval van schade
  • Als wolven echt ontsporen, dan niet schromen met aanpakken

In deze conclusies kunnen wij ons, als ChristenUnie Drenthe, goed vinden. Deze dieren zijn wettelijk beschermd. We mogen de kosten niet eenzijdig bij een kleine groep neerleggen. En moeten realistisch omgaan met deze diersoort, waarvan de specialisten zeggen dat deze indien gesetteld, zich voornamelijk voedt met reeën en ander wild.

Mocht u aanvullende achtergrondinformatie willen dan verwijzen we u naar de interessante website www.wolfsmonitoring.com

 

Harm Henk Veldsema

Statenlid provincie Drenthe voor de ChristenUnie

 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari