Norg Ontmoet gaat door. Ook in de zomermaanden!

norgontmoetbig.jpgdinsdag 25 juni 2019 19:09

Roden, 25 juni Geranda de Haan
Vanmiddag was ik opnieuw op bezoek bij Norg Ontmoet. Dit project wordt door ouderen voor ouderen georganiseerd. Wekelijks ontmoeten zij elkaar op dinsdagmiddag voor een potje kaarten, rummikub, lezing of zoals vanmiddag een high tea.

Ik sprak een aantal ouderen en zij vertelden hoe belangrijk deze middagen voor hun zijn.

Een mevrouw vertelde dat dit een activiteit is dat ze zelf kan bezoeken omdat het op loopafstand is.“ Mijn kinderen willen me overal naar toe brengen maar ik vind heerlijk om zelf te kunnen gaan”, vertelt ze trots. Een ander liet mij weten dat ze soms ook bij iemand van de groep thuis koffie gaat drinken.  Norg ontmoet is een prachtig initiatief in de strijd tegen eenzaamheid. Het komt tegemoet aan behoeften van zelfdredzaam zijn, ergens verwacht worden en contact maken.

Ik sprak nog even door met Bob en Femma , de medewerkers van WIN.  
“Het project is opgestart om mensen later in de betaalde zorg te laten instromen. Het effect is nog niet goed te meten maar we zien dat bij een soortgelijk project in Veenhuizen, De Buren dit jaar nog niemand is doorverwezen naar betaalde zorg. Uniek is dat Norg Ontmoet ook doorgaat in de zomermaanden. “Meestal stoppen activiteiten van mei tot september maar die van ons gaan door”

Ik ben blij om dat te horen. Juist in de zomermaanden, waarin veel mensen er even tussenuit gaan, ervaren mensen gemis en eenzaamheid. ChristenUnie vindt het belangrijk dat ook juist in vakantie tijd  er Oog is voor elkaar.

De vrijwilligers werden nog in  het zonnetje gezet. Hoewel de ontmoetingsmiddagen doorgaan, nemen de vrijwilligers  even vakantie. Zij  zetten zich iedere week in om de gasten te ontvangen met een leuk programma. Het is tijd voor rust nemen. Het is hun gegund en het bloemetje ook.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht